Fánkrudak csokiszósszal recept

Fánkrudak csokiszósszal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
3709

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Virslifánk - mustár helyett csokiszósszal!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 5 dkg Rama
  • 2.5 dl víz
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 15 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 5.5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • étolaj

A csokiszószhoz:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 1 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés

A szószhoz a csokoládét a tejszínnel és a vaníliával lassú tűzön megolvasztjuk, majd félretesszük és melegen tartjuk.

A Ramát közepes lángon felforraljuk a vízzel és a vaníliával, majd kis lángon hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a cukrot, és addig kevergetjük, míg olyan sűrű maszszát nem kapunk, ami elválik az edény falától.

A tűzről levéve egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és elektromos keverővel 2-3 perc alatt összedolgozzuk.

A tésztát habzsákba töltjük, majd forró olajba 10 cm hosszú rudakat nyomunk belőle, és aranybarnára sütjük. Az olajat konyhai papírtörlővel leitatjuk, és a fánkrudakat a csokiszósszal tálaljuk.


Fánkrudak csokiszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Fánkrudak csokiszósszal

Fánkrudak csokiszósszal

Virslifánk - mustár helyett csokiszósszal!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés