Fánkrudak csokiszósszal recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Virslifánk - mustár helyett csokiszósszal!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 5 dkg Rama
- 2.5 dl víz
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 15 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 5.5 dkg cukor
- 2 db tojás
- étolaj
A csokiszószhoz:
- 5 dkg étcsokoládé
- 3 dl tejszín
- 1 kiskanál vaníliakivonat
Elkészítés
A szószhoz a csokoládét a tejszínnel és a vaníliával lassú tűzön megolvasztjuk, majd félretesszük és melegen tartjuk.
A Ramát közepes lángon felforraljuk a vízzel és a vaníliával, majd kis lángon hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a cukrot, és addig kevergetjük, míg olyan sűrű maszszát nem kapunk, ami elválik az edény falától.
A tűzről levéve egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és elektromos keverővel 2-3 perc alatt összedolgozzuk.
A tésztát habzsákba töltjük, majd forró olajba 10 cm hosszú rudakat nyomunk belőle, és aranybarnára sütjük. Az olajat konyhai papírtörlővel leitatjuk, és a fánkrudakat a csokiszósszal tálaljuk.