Farsangi Tearózsa recept

Farsangi Tearózsa
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
nagye39

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1728

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon dekoratív szép sütemény és egyáltalán nem nehéz habár bonyolultnak néz ki!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 1 kocka margarin
  • pici só
  • késhegynyi szódabikarbóna amit citromlével kissé fefuttatunk
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • egy kis rum vagy rumeszenc ízesítésnek
  • 0.5 liter olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

Elkészítése: a hozzávalókból közepes keménységű tésztát gyurunk, amit kétfele osztunk, majd egész vékonyra kinyujtjuk. Ezután 3 cm-es csíkokat vágunk egy derelyevágóval, aminek a szélleit ugyancsak a vágóval bevagdossuk fenyőfa mintára. A csíkokat egyesével az ujjunkra csavarjuk és a végeit jól összenyomjuk, hogy a rózsa ki ne nyiljon!!!

A közepében egy villát szúrunk, majd az előmelegített olajba tesszük és egy kicsit villástól bennetartjuk az olajban és óvatosan forgatjuk, hogy a rózsa szírmai kinyiljanak! Aranyszínüre sütjük, majd porcukorral meghintjük!


Farsangi Tearózsa recepthez kapcsolódó receptek

Farsangi Tearózsa

Farsangi Tearózsa

Nagyon dekoratív szép sütemény és egyáltalán nem nehéz habár bonyolultnak néz ki!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Farsangi Tearózsa recepthez

thumb
ibi1950 - 2012. február 14.
Kedves NAGYE39 ! Szerettem volna megsütni ezt a fánkot, de sajnos nem sikerült. Nekem szétesett az olajba. Nem sok az egy kocka margarin a tésztájába? Én a hasonló olajban készült fánkokhoz nem szoktam, vagy csak nagyon minimális zsiradékot tenni. A másik kérdés. Jól gondolom, hogy egyesével kell sütni? Az olaj pedig annyira habzott, hogy majd kifutott a lábasból, és így nem látható, hogy hogyan sül a fánk. A formája nagyon guszta, és az íze is finom, csak javaslatot kérnék, hogy mit javízhatok a tésztáján. Köszönettel: ibi1950