Farsangi Tearózsa recept
Beküldő: nagye39 Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Nagyon dekoratív szép sütemény és egyáltalán nem nehéz habár bonyolultnak néz ki!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 50 dkg liszt
- 1 kocka margarin
- pici só
- késhegynyi szódabikarbóna amit citromlével kissé fefuttatunk
- 4 evőkanál porcukor
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 4 evőkanál tejföl
- egy kis rum vagy rumeszenc ízesítésnek
- 0.5 liter olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
Elkészítése: a hozzávalókból közepes keménységű tésztát gyurunk, amit kétfele osztunk, majd egész vékonyra kinyujtjuk. Ezután 3 cm-es csíkokat vágunk egy derelyevágóval, aminek a szélleit ugyancsak a vágóval bevagdossuk fenyőfa mintára. A csíkokat egyesével az ujjunkra csavarjuk és a végeit jól összenyomjuk, hogy a rózsa ki ne nyiljon!!!
A közepében egy villát szúrunk, majd az előmelegített olajba tesszük és egy kicsit villástól bennetartjuk az olajban és óvatosan forgatjuk, hogy a rózsa szírmai kinyiljanak! Aranyszínüre sütjük, majd porcukorral meghintjük!
Farsangi Tearózsa recepthez kapcsolódó receptek
Farsangi Tearózsa
Nagyon dekoratív szép sütemény és egyáltalán nem nehéz habár bonyolultnak néz ki!
Hozzászólások a(z) Farsangi Tearózsa recepthez
ibi1950 - 2012. február 14.