Fasírt-muffin krumplipürével recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Ez a fasírt kicsit más, mind az összetevők, mind pedig a sütés tekintetében. Muffinformában sütve, a tetején a krumplipürével, egyszerre készül el a fasírt és a köret.
- 60 dkg darált sertéshús
- 1 db vöröshagyma (kisebb)
- 3 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 2 db zsemle
- 2 db tojás
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 3 teáskanál worchester szósz
- vaj a forma kenéséhez
Máz hozzávalói:
- 1 teáskanál barna cukor
- pici mustár
- pici chilipor
- pici víz
Krumplipüré:
- krumpli
- tojássárgája
- vaj
- tejszín
- só
- szerecsendió
Elkészítés
Először a zsemléket langyos vízbe beáztatni, majd ha már teljesen megszívták magukat, jól kinyomni és félretenni.
Egy tálba beletenni a darált húst, majd hozzáadni az apróra vágott petrezselyemzöldet és a vöröshagymát, a jól kinyomott zsemlét, az ízlés szerinti fűszereket, a worchester szószt, az egész tojásokat és belenyomni a fokhagymát. Végül jó laposan összegyúrni.
A muffin formát kikenni vajjal, majd megtölteni a darált húsos masszával.(én szilikonos formába sütöttem, de azt is kikentem vajjal)
A mázhoz az ízlés szerinti mennyiségű hozzávalókat jól kikeverni, majd bekenni vele a fasírtok tetejét.
Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütni.
A krumplit összekockázni, majd enyhén sós vízbe puhára főzni. Ezután leszűrni, majd hozzáadni a tojássárgáját, az ízlés szerinti mennyiségű sót, szerecsendiót, a vajat és a tejszínt, majd robotgéppel jó habosra keverni.
A pirosra sült fasírt tetejére nyomni, majd a sütőbe visszahelyezni és pár perc alatt szép pirosra sütni.
Tálaláskor kínálatunk hozzá még krumplipürét, csemegeuborkát, vagy salátát.