Fasírt kupolásan fémedényben recept

Fasírt kupolásan fémedényben
2.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Perák Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1771

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Készítettek már egybesült fasírtot fémedényben a tűzhelyen? Én már megtettem és sokkal finomabb lett, mintha kicsi apró golyókat sütöttem volna ki forró olajban.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 szelet füstölt házi szalonna
  • 90 dkg darált sertéscomb
  • 2 szelet kenyér
  • 2 db nyers tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 4 db főtt tojás

Elkészítés

Egy 24 cm átmérőjű fémedény alját kibéleltem szalonnával.

A fasírthoz a húst, a vízben megáztatott és kinyomkodott kenyeret, az összevágott hagymát és aprított fokhagymát, a nyers tojást, sóval és pirospaprikával jól összedolgoztam.

A fasírthús felét a szalonnára halmoztam, erre rátettem a négy darab félbe vágott főtt tojást és betakartam a hús másik felével.

Kúpolásra alakítottam a husit, de az edény szélétől úgy jó 2,5 cm-t elhagytam. Fedő alatt pároltam 45 percet. Majd az edényt fedő nélkül betettem a meleg sütőbe, ahol még 10 percet pirítottam, hogy ropogós legyen a fasírtkúp teteje.

A sütőből kivéve még 10 percet pihentettem fedővel. Majd szeletekre vágtam és már szervíroztam is.

Párolt rizzsel kínálva fenséges vacsora kerekedett ki estére.


Fasírt kupolásan fémedényben recepthez kapcsolódó receptek

Fasírt kupolásan fémedényben

Fasírt kupolásan fémedényben

Készítettek már egybesült fasírtot fémedényben a tűzhelyen? Én már megtettem és sokkal finomabb lett, mintha kicsi apró golyókat sütöttem volna ki forró olajban.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés