Fasírtgolyók medvehagyma szósszal, tagliatellével recept

Fasírtgolyók medvehagyma szósszal, tagliatellével
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
698

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a csodásan egyszerű ételt még a medvehagymaszezonban készítettem, de senkit ne szomorítson el, mivel mirelit medvehagymából is tökéletesen el lehet készíteni. Gyakorta teszek el fűszereket az év folyamán, a mélyhűtő szekrénybe. Közöttük szerepel a medvehagyma levél is. Ahogy megveszem a celofán csomagban, úgy teszem be a mélyhűtő pultjába. Amikor szükségem van rá akár levesbe pogácsához, vagy fűszerezéshez egy étel készítésénél, csak előveszem és feldarabolom. Ugyanolyan friss, mintha most szedtem volna.

4 személyre

  • 50 dkg darálthús
  • 40 dkg tagliatelle tészta
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 dl tejföl
  • bors frissen őrölve
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál pankómorzsa
  • 20 dkg pankómorzsa a panírhoz
  • 1 teáskanál mézesmustár

Elkészítés

A tésztát kifőzzük lobogó sós, és forró vízben, al'dentére és leszűrjük, majd vajat teszünk hozzá, és melegen tartjuk.

A fasirthoz a darálthúshoz keverjük a sót, tojást, borsot, pirospaprikát és fokhagymaport meg a pankómorzsát. Összedolgozzuk, majd panírozzuk be pankómorzsába kis golyókat formázva.

Eközben a medvehagymát fedaraboljuk, és olajon lisztet futtatunk, majd felöntjük vízzel, és sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk a hagymaleveleket, és jól elkeverjük. Mustárral ízesítjük. Amikor besűrűsödik pár percig kevergetjük, és tejföllel besűrítjük. A tésztával tálaljuk a gombócok mellé, mártásként.


Fasírtgolyók medvehagyma szósszal, tagliatellével recepthez kapcsolódó receptek

Fasírtgolyók medvehagyma szósszal, tagliatellével

Fasírtgolyók medvehagyma szósszal, tagliatellével

Ezt a csodásan egyszerű ételt még a medvehagymaszezonban készítettem, de senkit ne szomorítson el, mivel mirelit medvehagymából is tökéletesen el lehet készíteni. Gyakorta teszek el fűszereket az év folyamán, a mélyhűtő szekrénybe. Közöttük…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés