Faszénen sült spenótos-fetás pizza recept

Faszénen sült spenótos-fetás pizza
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1152

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pizza grillen!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 60 dkg spenót
  • 1 evőkanál olívaolaj + a tészta tetejére
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg mozzarella
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 db citrom

A tésztához:

  • 2 kiskanál porélesztő
  • 0.5 kiskanál cukor
  • 2 evőkanál langyos víz
  • 7 dkg joghurt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál só

Elkészítés

A tésztához az élesztőt cukros vízben felfuttatjuk. A joghurtot az olajjal simára keverjük.

A lisztet és a sót egy nagyobb edényben elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt és a joghurtos keveréket, majd tésztává dagasztjuk.

A tésztát egy enyhén kilisztezett edénybe tesszük, és

letakarva meleg helyen 1 órán át a duplájára kelesztjük. Ezután kétfelé osztjuk, majd belisztezett felületen kerek

lapokká nyújtjuk.

A fokhagymát, a citromot és a spenótot forró olajban 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk.

A pizzakorongokat megkenjük olajjal, és az előmelegített

grillsütőn egyik oldalukat 3 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tésztát megfordítjuk, rákanalazzuk a spenótos keveréket, a vékony karikára vágott hagymát, a reszelt mozzarellát és a vékony szeletekre vágott fetát, és további 3 percig sütjük.

A félbevágott citromokat is a rácsra helyezzük, karamellizáljuk, majd a pizzával együtt tálaljuk.


Faszénen sült spenótos-fetás pizza recepthez kapcsolódó receptek

Faszénen sült spenótos-fetás pizza

Faszénen sült spenótos-fetás pizza

Pizza grillen!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés