Fehér csokis-epres marquise - epres-babapiskótás süti recept

Fehér csokis-epres marquise - epres-babapiskótás süti
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1078

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az elkészítése roppant egyszerű és kb. fél óra alatt összeállítható. Azután már csak a dermedésére kell türelmesen várakoznunk.

4 személyre

  • 8 db babapiskóta
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2.5 dkg vaj
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 50 dkg eper
  • 3 teáskanál porcukor

Elkészítés

Egy szögletes formát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy a széleinél bővel túllógjon. Ezután keresztbe helyezzük bele a babapiskótákat. (a piskóták tetejét meglehet locsolni egy pici narancslével, de én ezt most kifelejtettem)

A csokoládét és a vajat tegyük egy fémtálba, majd gőz fölött olvasszuk fel, és keverjük krémesre.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként keverjük a csokoládés-vajas masszához, hogy sima krémet kapjunk.

A formába lévő babapiskóta tetejére kanalazzuk rá a csokoládés krém felét, majd egy sorba nyomkodjuk bele az eperszemeket úgy, hogy teljesen lemenjenek a piskótára.

Ezután kanalazzuk rá a megmaradt csokoládés krémet, és a tetejét simítsuk el, majd hajtsuk rá a túllógó fóliát.

Tegyük a megtöltött formát legalább 24 órára a mélyhűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

A maradék epret a porcukorral együtt pépesítsük, majd passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel a marquies-t, majd kanalazzuk rá az eperöntetet.


Fehér csokis-epres marquise - epres-babapiskótás süti recepthez kapcsolódó receptek

Fehér csokis-epres marquise - epres-babapiskótás süti

Fehér csokis-epres marquise - epres-babapiskótás süti

Az elkészítése roppant egyszerű és kb. fél óra alatt összeállítható. Azután már csak a dermedésére kell türelmesen várakoznunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés