Fehér csokis–sajtkrémes szuflétorta

Fehér csokis–sajtkrémes szuflétorta

Annyira elragadó ez a szuflétorta, hogy amikor a YouTube-on megláttam, ahogy egy japán hölgyike bemutatja a videóján, azt gondoltam, már futok, és el is készítem, mert a hozzávalók egyszerűek, de garantáltan finomak. Alig vártam, hogy kihűljön, és kivegyem a formából, hogy megkóstolhassam! Fenomenális az íze!

4 személyre

  • 5 db tojás
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db vaníliarúd kikapart magja
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

4 személyre egy olyan 24 cm-es tortaformára lesz szükségünk, aminek az alja kivehető. Illetve egy akkora alufóliára, amibe becsomagolhatjuk a formát, hogy sülés közben ne folyjon bele a víz alulról.

A tojásokat feltörjük, és a fehérjét a sárgájától különválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, és félretesszük. A fehérjét robotgéppel a csipet sóval ne túl kemény habbá verjük fel.

A vaníliát vágjuk fel, és kikaparjuk a magját, majd a sárgájához adjuk. A robotgéppel a sárgáját a cukorral kikeverjük. A fehér csokit közben gőz felett felolvasztjuk, és kicsit hűtjük.Ezután a sárgájához adagoljuk, és közben kevergetjük, majd a fele mascarponét is adagoljuk bele, és a tojáshabot. Így folyamatosan kevergetjük, míg a tojáshab, és a sajtkrém el nem fogy. Kivajazott , lisztezett tortaformába töltjük a masszát, és egy tepsibe helyezzük ha már fóliával körbecsomagoltuk. Forró vízzel félig feltöltjük a tepsit, és előmelegített 180 fokos sütőben lassan megsütjük a tortát 20 perc alatt.Tűpróbát is végezhetünk. Arra figyeljünk, hogy ne süljön túl. Ha kész, kivesszük a vízfürdőből, és hagyjuk kihűlni.Távolítsuk el a fóliát, és ha teljesen kihűlt, vegyük ki a formából, és porcukorral meghintve tálaljuk.