Fehér csokis krémsajtos mousse recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
- 5.5 dkg puha krémsajt
- 1 rúd vanília
- 0.6 dl tejszín
- 3 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 5 dkg cukor
- 22 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
A krémsajtot és a vanília kikapart belsejét robotgéppel simára keverjük, majd a tejszínnel 2 perc alatt habosra verjük.
A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd a cukrot fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük.
Az apróra tört csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, 5 percig hűlni hagyjuk, majd a tejszínes krémsajthoz keverjük.
Óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, majd habzsákból poharakba vagy kis tálkákba töltjük. Tálalás előtt legalább 2 órára behűtjük.