Fehér csokis méteres kalács recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Megpróbáltam a fehér csokis változatot a családomnak nagyon ízlett. Már rég szerettem volna elkészíteni, de valahogy mindig kimaradt a listáról. Most azonban nekiveselkedtem, és megpróbálkoztam egy ritka, de világos változattal. Hiszen mindenki a kakaós változatot készíti.
- 5 db L-es tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál süteményliszt
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál olaj
- 1.5 dl víz
A krémhez:
- 2 csomag fehér csokis pudingpor
- 1 teáskanál málna színező
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 fiola rum aroma
A tetejére:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 4 evőkanál olaj
- díszítésnek zebraforgács a Dr Oetkertől (opcionális)
Elkészítés
Kivajazunk és lisztezünk 2 őzgerincformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleöntjük az olajat és 1,5 dl langyos vizet, jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, elkeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik részébe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük. Külön-külön beletöltjük a formába a tésztákat. A sütőben 25 percen át sütjük. Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A krémhez felfőzünk 6 dl tejet a fehér csokis pudingporral, és hűlésig kevergetjük. A vajat nagyon habosra keverjük a cukorral, a rummal ízesítjük, majd a málna színezékkel színezzük. A kihűlt piskótákat a barázdáknak megfelelően szeletekre vágjuk. Felváltva a kétfajta piskótát megkenjük a krémmel. Szépen összeillesztjük őket két rúdba készítsük. A tetejét olvasztott fehér csokival bevonjuk, tehetünk még rá díszítést is és dermesztés után ferdén szeleteljük.