Fehér csokis torta recept

Fehér csokis torta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1312

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Fehérbe öltözött csokitorta

10 személyre

  • 12 db tojásfehérje
  • 1 kiskanál tisztított borkő
  • 28 dkg cukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 15 dkg liszt
  • 9 dl tejszín
  • 38 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A tojásfehérjét a borkővel habbá verjük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét és a vaníliát, és fényesre keverjük.

A lisztet és a maradék cukrot átszitáljuk, majd még egyszer átszitálva hozzáadjuk a habhoz, és óvatosan összeforgatjuk.

A tésztát egy kapcsos sütőformába öntjük, elsimítjuk a tetejét, majd 30 percig sütjük. Miután kihűlt, egy vizes kés segítségével kivesszük a formából, és félretesszük.

Nagy lángon felforralunk 3 dl tejszínt, majd hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét, és simára keverjük. Amikor kissé kihűlt, betesszük a hűtőbe. Ha már teljesen hideg, újabb 3 dl tejszínnel laza habbá verjük.

A tésztát vízszintesen 4 részre vágjuk, az egyes rétegek között megkenjük a csokis-tejszínes krémmel, majd teljesen bevonjuk a habbá vert maradék tejszínnel.


Fehér csokis torta recepthez kapcsolódó receptek

Fehér csokis torta

Fehér csokis torta

Fehérbe öltözött csokitorta

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés