Fehér csokoládés-málnás brownie recept

Fehér csokoládés-málnás brownie
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2638

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Brownie recept kicsit másképpen.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Brownie alap 18x27 cm-es tepsihez

  • 12.5 dkg fehércsokoládé
  • 12.5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor (vagy 12 dkg)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 7 dkg liszt
  • 2 db tojás

A krémsajtos masszához

  • 30 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek kakaó
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 mk vaníliaaroma
  • 2 db tojás

A málnahabhoz

  • 2 dl Hulala (növényi tejszín)
  • málnapép

Elkészítés

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni.

Egy tálban kikeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat. Állandó keverés mellett egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat. Ezután szintén állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét. Így együtt is jól kikeverjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, a tetejét egyenletesen elsimítjuk és félretesszük, ameddig elkészül a krémes massza.

Egy tálba tesszük a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd robotgéppel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaót és óvatosan fakanállal kicsit összekeverjük. Ezután újra robotgéppel keverjük és egyesével belekeverjük az egész tojásokat is. Végül a tepsiben lévő massza tetejére öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem.) Ha kezdene a teteje túlbarnulni, akkor sütőpapírral lefedve süssük tovább.

Ha megsült, nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni. (Én addig hagytam a sütőben, ameddig langyosra hűlt, majd rácsra téve hagytam teljesen kihűlni.)

Közben elkészíthetjük a málnahabot.

A málnát jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. Szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A Hulalát kemény habbá verjük, majd óvatosan, kanalanként hozzákeverjük az ízlés szerinti mennyiségű málnát. A teljesen kihűlt süteményről óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd tálcára helyezzük. A tetejére kanalazzuk, a málnahabot, majd egyenletesen elsimítjuk.

Tálalás előtt ízlés szerinti méretűre felvágjuk.


Fehér csokoládés-málnás brownie recepthez kapcsolódó receptek

Fehér csokoládés-málnás brownie

Fehér csokoládés-málnás brownie

Brownie recept kicsit másképpen.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés