Fehér csokoládés-málnás brownie recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Brownie recept kicsit másképpen.
A recept hozzávalói ( személyre)
Brownie alap 18x27 cm-es tepsihez
- 12.5 dkg fehércsokoládé
- 12.5 dkg vaj
- 10 dkg cukor (vagy 12 dkg)
- 1 cs vaníliás cukor
- 7 dkg liszt
- 2 db tojás
A krémsajtos masszához
- 30 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 mk vaníliaaroma
- 2 db tojás
A málnahabhoz
- 2 dl Hulala (növényi tejszín)
- málnapép
Elkészítés
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni.
Egy tálban kikeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat. Állandó keverés mellett egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat. Ezután szintén állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét. Így együtt is jól kikeverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, a tetejét egyenletesen elsimítjuk és félretesszük, ameddig elkészül a krémes massza.
Egy tálba tesszük a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd robotgéppel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaót és óvatosan fakanállal kicsit összekeverjük. Ezután újra robotgéppel keverjük és egyesével belekeverjük az egész tojásokat is. Végül a tepsiben lévő massza tetejére öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem.) Ha kezdene a teteje túlbarnulni, akkor sütőpapírral lefedve süssük tovább.
Ha megsült, nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni. (Én addig hagytam a sütőben, ameddig langyosra hűlt, majd rácsra téve hagytam teljesen kihűlni.)
Közben elkészíthetjük a málnahabot.
A málnát jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. Szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A Hulalát kemény habbá verjük, majd óvatosan, kanalanként hozzákeverjük az ízlés szerinti mennyiségű málnát. A teljesen kihűlt süteményről óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd tálcára helyezzük. A tetejére kanalazzuk, a málnahabot, majd egyenletesen elsimítjuk.
Tálalás előtt ízlés szerinti méretűre felvágjuk.