Fehér csokoládés sajttorta málnaöntettel recept

Fehér csokoládés sajttorta málnaöntettel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3436

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sütés nélkül is készíthetünk nagyon finom, habos tortát. A végén pedig ízlés szerint bármilyen gyümölcsből készült öntettel koronázhatjuk meg.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók a 20 cm-es tortaformához:

  • 15 dkg Győri édes kakaós keksz
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg fehér csokoládé (Milka)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • reszelt citromhéj

A málnaöntethez:

  • 20 dkg málna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • őrölt fahéj
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 dl víz

Elkészítés

Daráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Ezután kanállal keverjük alaposan össze, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele. Tenyerünkkel lapogassuk el a formában a kekszes masszát, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.

A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a reszelt citromhéjjal. Ezután keverjük hozzá a felolvasztott, és kihűlt csokoládét.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-csokis masszához.

Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, majd a megdermedt kekszes alapról, óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Ezután tegyük vissza a formába, majd kanalazzuk rá a habos-krémet. Tetejét egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, legalább egy órára, hogy teljesen megdermedjen.

Közben ellehet készíteni a málnaöntetet.

A málnát a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és őrölt fahéjjal tegyük fel főni. Főzzük 3-4 percig, és közben óvatosan keverjük meg.

A keményítőt keverjük simára a 1 ek vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a málnához. Főzzük pár pillanatig, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt, kanalazzuk a málnaöntetet a sajttorta tetejére, majd ízlés szerint szeleteljük fel.


Fehér csokoládés sajttorta málnaöntettel recepthez kapcsolódó receptek

Fehér csokoládés sajttorta málnaöntettel

Fehér csokoládés sajttorta málnaöntettel

Sütés nélkül is készíthetünk nagyon finom, habos tortát. A végén pedig ízlés szerint bármilyen gyümölcsből készült öntettel koronázhatjuk meg.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fehér csokoládés sajttorta málnaöntettel recepthez

thumb
Gizi - 2014. február 04.
Kedves Márta, nagyon köszönöm!!! Mi nagyon szeretjük az ilyen, és ehhez hasonló tortákat. Gyümölcsöt pedig ízlés szerint tehetünk bármilyent a tetejére. Üdv.: Gizi
thumb
vajdamarta - 2014. február 01.
Nagyon kedvemre való, Gizi! Jók a receptjeid! Üdv.: Márti