Fehér gazpacho recept

Fehér gazpacho

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
17

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Krémes, selymes leves

4 személyre

  • 22.5 dkg mandula
  • 7.5 dl jéghideg víz
  • 1 nagy szelet kenyér belseje, vízbe áztatva
  • 3 gerezd fokhagyma, öszszezúzva és egy kiskanál sóval elkeverve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál sherryecet
  • só és fekete bors (ízlés szerint)
  • 20 dkg fehér szőlő (muskotály)

Elkészítés

A mandulát addig turmixoljuk, míg hozzá nem ragad a turmixgép falához. A gépet kikapcsoljuk, s a szélekről fellazítjuk a masszát. Hozzáadunk 5 evőkanál vizet, és addig turmixoljuk tovább, amíg szilárdabb pépet nem kapunk.

A kenyeret kinyomkodjuk, a fokhagymával együtt hozzáadjuk a mandulához, majd az egészet simára keverjük. Beleöntjük az olívaolajat is, majd fokozatosan a maradék vizet, és az egészet továbbturmixoljuk, míg az állaga tejszínszerű nem lesz.

A masszát egy nagy tálba öntjük, és ízlés szerint sherryecettel, sóval és borssal ízesítjük (akkor jó, ha egyensúlyban marad a mandula, fokhagyma és sherryecet íze). Legalább egy órán át hűtjük, és tálalás előtt ismét megkóstoljuk, szükség esetén még fűszerezzük.

Tálaláshoz mélytányérokba merjük, és egyenlően elosztva beletesszük a szőlőt is.


Fehér gazpacho recepthez kapcsolódó receptek

Fehér gazpacho

Fehér gazpacho

Krémes, selymes leves

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés