Fehér kenyér - mandulás, mazsolás sütemény recept

Fehér kenyér - mandulás, mazsolás sütemény

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
691

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy másik kenyér változat. Lehet válogatni, kinek melyik ízlene jobban.

4 személyre

  • 6 db tojásfehérje
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál darált, hántolt mandula
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 7 dkg aranymazsola
  • pici só
  • rum
  • 10 dkg tortabevonó csokolád

Elkészítés

A tojásfehérjét a pici sóval, és a cukorral keményre felverjük, majd a lisztet leszitáljuk, és belekeverjük a sütőport, a mandulát, majd a rumban előtte megáztatott aranymazsolát. Szépen lassan hozzáadagoljuk a lisztet a habhoz, majd kivajazott, liszttel megszórt hosszúkás formában 3/4 részig töltjük a masszával, ezután elkenjük azt habkártyával.

Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük, körülbelül 20-25 percig. Ha kihűlt, gőz felett megolvasztott étcsokoládéval bevonjuk, és hűvös helyre tesszük.


Fehér kenyér - mandulás, mazsolás sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Fehér kenyér - mandulás, mazsolás sütemény

Fehér kenyér - mandulás, mazsolás sütemény

Ez egy másik kenyér változat. Lehet válogatni, kinek melyik ízlene jobban.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés