Fehér liszt- és cukormentes isler recept
Beküldő: elvis Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
A jól ismert, omlós, vajas isler tortácskák inzulinrezisztensek és cukorbetegek által is fogyasztható változata, mert cukor nélkül, teljes kiőrlésű liszttel készült.
- 100 gramm vaj
- 75 gramm teljes kiőrlésű vagy Graham búzaliszt
- 75 gramm őrölt mandula vagy mogyoró vagy dió
- 30 gramm eritrit vagy xilit (ízlés szerint változhat)
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 1 csipet só
- 50 gramm cukormentes étcsokoládé (70%-os kakaótartalommal)
- 1 evőkanál olaj (szőlőmag a legjobb)
- Cukormentes lekvár (meggy vagy ribizli)
Elkészítés
A hideg vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a liszttel, mandulával, eritrittel a sóval és a fahéjjal, és tésztává összegyúrjuk, de ne melegítsük sokáig a kezünkkel, lehetőleg gyorsan keverjük össze, majd fóliába csomagolva pihentessük a hűtőszekrényben legalább fél órát.
Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, szaggassunk belőle korongokat, és sütőpapíron süssük max. 10 percet a 200 fokra előmelegített sütőben. Ha túl gyorsan pirulna, csökkentsük a hőmérsékletet 180 fokra.
Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt.
A korongokat tapasszuk össze lekvárral.
A csokimázhoz melegítsük gőz fölött a csokoládét, amíg megolvad. Vegyük le a tűzről, és keverjünk el benne egy evőkanál olajat. Ezzel a mázzal vonjuk be ügyesen a tortácskákat.