Fehérboros francia hagymaleves, brandyvel és sajtos croissanttal recept

Fehérboros francia hagymaleves, brandyvel és sajtos croissanttal
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
272

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hagyma leves ( Soupe a L’Oignon) a franciák nagy kedvence, világszerte híressé vált..Elkészítése egyszerű, olcsó, mégis fenséges. A hagyma édeskés ízét kiválóan ellensúlyozza a bor savassága. Én azon a véleményen vagyok, hogy kár a leves karakteres ízét tejszínnel elrontani.

2 személyre

  • 2 db nagy vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 3 db fokhagyma
  • néhány csepp olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 db babérlevél
  • 1 marék snidling
  • só, őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • őrölt kömény
  • provence fűszerkeverék
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl fehér bor
  • 1 db szárnyas leveskocka
  • 5 cl brandy (elhagyható)
  • 6 dl víz
  • 4 szelet croissant
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 5 dkg füstölt sajt

Elkészítés

A hagymákat felvágom. A serpenyőbe öntök néhány csepp olajat, s vajban megdinsztelem a hagymát, majd sózom, szórok rá cukrot, időnként megkavarom, hogy ne égjen oda. Amikor a hagyma már kellőképp karamellizálódott (kb20 perc), fűszerezem, megszórom liszttel. Majd belemorzsolom a leveskockát, feleresztem vízzel, s lassú tűzön puhára főzöm (30 perc). Beleöntöm a fehérbort és a brandyt.

Közben croissant szeleteket beteszem egy serpenyőbe, mindkét oldalukat bekenem olívaolajjal, megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, bőségesen megszórom reszelt sajttal, s megsütöm, amíg a sajt megolvad, s szép aranybarna lesz.

Tálaláskor merek a levesből, vágok rá snidlinget, s teszek rá két croissantot, s vágok rá snidlinget.

A sajtos kenyeret a levessel együtt is süthetjük. Ez esetben kb. 20 percre tegyük be a sütőbe.

Bon appétit!


Fehérboros francia hagymaleves, brandyvel és sajtos croissanttal recepthez kapcsolódó receptek

Fehérboros francia hagymaleves, brandyvel és sajtos croissanttal

Fehérboros francia hagymaleves, brandyvel és sajtos croissanttal

A hagyma leves ( Soupe a L’Oignon) a franciák nagy kedvence, világszerte híressé vált..Elkészítése egyszerű, olcsó, mégis fenséges. A hagyma édeskés ízét kiválóan ellensúlyozza a bor savassága. Én azon a véleményen vagyok, hogy…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés