Fehérboros retekleves recept

Fehérboros retekleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
447

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezúttal tényleg reteklevest főztem, ha már a múltkor mexikói zöldségleves lett belőle. A leveshez a piacon óriási retkeket vettem. Nagyok voltak, de még nem pudvásak. Tudtad, hogy a retek levele is ehető? Sokan mégis a zöldségesnél hagyják.

4 személyre

  • 1 csokor óriási hónapos retek levelestül
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db burgonya
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili paprika
  • 1 szál angol zeller
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 szál zellerlevél
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • olíva olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 liter víz

Elkészítés

A hagymákat felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát aprítom. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágom. Az angol zellert, a petrezselymet, a zellert darabolom, a leveleket félreteszem, A paradicsomot nyolcadolom. A retek leveleket is feldarabolom.

Egy fazékban olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a zöldségeket. Fűszerezem, majd felöntöm vízzel. Belerakom a kakukkfüvet, s belevágom a chilit. 35 percig főzöm. Majd hozzáadom a paradicsomot és a retek levelét, s a hagyma zöldjét.10 perc elteltével beleöntöm a bort, s rászórom a petrezselyem és zeller leveleket. Elzárom a tűzhelyet, de az edényt még rajta hagyom hőntartáson, hogy készrefőjjön,

Tálaláskor merek a levesből, s teszek rá egy zellerlevelet.


Fehérboros retekleves recepthez kapcsolódó receptek

Fehérboros retekleves

Fehérboros retekleves

Ezúttal tényleg reteklevest főztem, ha már a múltkor mexikói zöldségleves lett belőle. A leveshez a piacon óriási retkeket vettem. Nagyok voltak, de még nem pudvásak. Tudtad, hogy a retek levele is ehető? Sokan mégis a zöldségesnél hagyják.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés