Fehércsoki-mousse csokiroppanccsal recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Belegondolt már? Hogy milyen lenne nélküle?
A recept hozzávalói ( személyre)
- 9 dkg fehér csokoládé
- 2 db tojásfehérje
- 1.5 evőkanál porcukor
- 2 dl tejszín
A csokiroppancshoz:
- 3 dkg vaj
- 1.5 evőkanál glükóz- vagy kukoricaszirup
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A csokiroppancshoz a vajat a sziruppal együtt lassú tűzön addig hevítjük, míg a vaj fel nem olvad.
Ekkor hozzászitáljuk a lisztet és a kakaót, jól elkeverjük benne, majd 15 percre félretesszük hűlni.
A masszát evőkanálnyi adagokban egy sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozzuk, a halmokat szétlapítjuk, és 8-10 percig sütjük. A tepsiből kivéve félretesszük hűlni.
A fehér csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd félretesszük. A tojásfehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
A tojáshabot óvatosan összeforgatjuk az olvasztott csokoládéval, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot is, és letakarva legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a csokiroppancsokat szendvicsszerűen öszszeragasztjuk a csokimousse-szal.