Fehércsoki-mousse csokiroppanccsal recept

Fehércsoki-mousse csokiroppanccsal
4.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
4269

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Belegondolt már? Hogy milyen lenne nélküle?

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 9 dkg fehér csokoládé
  • 2 db tojásfehérje
  • 1.5 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejszín

A csokiroppancshoz:

  • 3 dkg vaj
  • 1.5 evőkanál glükóz- vagy kukoricaszirup
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A csokiroppancshoz a vajat a sziruppal együtt lassú tűzön addig hevítjük, míg a vaj fel nem olvad.

Ekkor hozzászitáljuk a lisztet és a kakaót, jól elkeverjük benne, majd 15 percre félretesszük hűlni.

A masszát evőkanálnyi adagokban egy sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozzuk, a halmokat szétlapítjuk, és 8-10 percig sütjük. A tepsiből kivéve félretesszük hűlni.

A fehér csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd félretesszük. A tojásfehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.

A tojáshabot óvatosan összeforgatjuk az olvasztott csokoládéval, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot is, és letakarva legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor a csokiroppancsokat szendvicsszerűen öszszeragasztjuk a csokimousse-szal.


Fehércsoki-mousse csokiroppanccsal recepthez kapcsolódó receptek

Fehércsoki-mousse csokiroppanccsal

Fehércsoki-mousse csokiroppanccsal

Belegondolt már? Hogy milyen lenne nélküle?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés