Fehércsokis-sajtkrémes szuflétorta recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Annyira elragadó ez a szuflétorta, hogy amikor a YouTube-on megláttam egy japán hölgyike mutatta be videóján, hogy azt gondoltam, már futok, és el is készítem, mert a hozzávalók egyszerűek, de garantáltan finomak. Alig vártam, hogy kihűljön, és kivegyem a formából, hogy megkóstolhassam! Fenomenális az íze!
- 5 db tojás
- 20 dkg fehér csokoládé
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 1 db vaníliarúd kikapart magja
Elkészítés
A tojásokat feltörjük, a fehérjét a sárgájától különválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, félretesszük. A fehérjét egy csipet sóval ne túl kemény habbá verjük fel.
A vaníliát felvágjuk, és kikaparjuk a magját, majd a sárgájához adjuk. A robotgéppel a sárgáját a cukorral kikeverjük. A fehér csokit közben gőz felett felolvasztjuk, és kicsit hűtjük.Ezután a sárgájához adagoljuk, és közben kevergetjük, majd a fele mascarponét majd a tojáshabot is adagoljuk bele. Így folyamatosan kevergetjük, míg a tojáshab és a sajtkrém el nem fogy. Kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük a masszát, és egy tepsibe helyezzük, ha már fóliával körbecsomagoltuk. Forró vízzel félig feltöltjük a tepsit, és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük a tortát. Tűpróbát is végezhetünk.
Arra figyeljünk, hogy ne süljön túl. Ha kész, kivesszük a vízfürdőből, és hagyjuk kihűlni.Távolítsuk el a fóliát, és ha teljesen kihűlt, vegyük ki a formából, és porcukorral meghintve tálaljuk.
4 személyre egy 24 cm-es, kivehető aljú tortaformát használjunk. Szükség lesz még egy akkora alufóliára, amibe becsomagolhatjuk a formát, hogy sülés közben ne folyjon bele a víz alulról.