Fehércsokoládés mousse meggyel - pohárkrém

Fehércsokoládés mousse meggyel - pohárkrém

A pohárkrémeknek nálunk mindig nagy sikere van, így aztán ez a fehércsokoládés-meggyes is igazi kedvencünkké vált.

4 személyre

  • Csokoládés krém hozzávalói:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 10 gr zselatin (por)
  • 1.5 dl tej

Meggyzselé hozzávalói:

  • 50 dkg meggy
  • cukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2.5 dl víz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével, és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyük le, és hagyjuk hűlni.

A fehér csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd öntsük hozzá a maradék tejet, és szintén gőzfürdő fölött kevergetve, olvasszuk fel egészen. Ezután vegyük le, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik.

A tojásos masszához ezután kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés-zselatinos keveréket.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, szintén kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés krémhez.

Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.

A meggyet magozzuk ki, majd tegyük bele egy serpenyőbe és öntsünk rá 2 dl vizet. Ezután ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, őrölt fahajat, és reszelt citromhéjat. Főzzük pár percig, de vigyázzunk nehogy a meggy szétfőjön.

A keményítőt keverjük simára a maradék vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a meggyhez. Ezután állandó keverés mellett, főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.

A lehűtött krémet vegyük ki a hűtőből, majd a meggyzselével felváltva kanalazzuk bele a poharakba. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

Az lehűtött pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.