Fejes saláta tojásos vinaigrette-mártással recept

Fejes saláta tojásos vinaigrette-mártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1565

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db tojás
  • 1 db nagy tömött fejes saláta
  • 4 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 2 szál citromfűlevél
  • 2 szál friss majoránna
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1.5 evőkanál citromlé
  • 1 csipetnyi cukor
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, hideg vizet öntünk rájuk, és megvárjuk, amíg kihűlnek. A fejes salátát megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk, falatnyi darabokra tépkedjük, majd négy nagy tányéron elrendezzük.

A megmosott paradicsomot félbevágjuk. Kivágjuk a kocsánya környékét, és a húsát nyolc gerezdre szeljük. A gerezdeket a salátaadagok körül mutatósan elrendezzük.

Megtisztítjuk a hagymát, és zöldséggyalun vagy éles késsel vékonyan felszeleteljük. Karikákra szedjük, és a salátára szórjuk.

A mártáshoz a főtt tojásokat megpucoljuk, és nagyon apróra daraboljuk. A zöldfűszereket megmossuk, szárazra itatjuk, majd összevágjuk.

Habverővel, erőteljes mozdulatokkal összekeverjük az olívaolajat, a fehérborecetet meg a citromlevet. Ezután hozzáadjuk a zöldfűszereket és a tojást.

A mártást sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd a salátaadagokra csepegtetjük. Ehhez a fogáshoz jól illik az egészben sült burgonya túróval és a friss, ropogós kenyér.

Tipp:

Fejes saláta tojásos öntettel - A fejes salátát és a hagymát az alaprecept szerint előkészítjük. A salátaadagok tetejére a hagymával együtt 20 dkg vékony szeletekre gyalult kígyóuborkát teszünk. Habverővel összekeverünk 1 dl tejszínt, 1/2 kiskanál zöldfűszeres mustárt, 1 evőkanál tárkonyecetet, 1 evőkanál napraforgóolajat, kevés zöldfűszeres sót meg borsot. 1/2-1/2 csomó petrezselyemzöldet és metélőhagymát megmosunk; szárazra rázogatjuk és finomra vágjuk őket. 2 kemény tojást megpucolunk és felaprítunk. 1 kiskanál kapribogyót feldarabolunk. Az így előkészített hozzávalókat elvegyítjük, majd az öntetet a salátára locsoljuk. Azonnal tálaljuk.

A recept tápértéke:

145 kcal (605 kJ), 5 g fehérje, 10 g zsír, 4 g szénhidrát


Fejes saláta tojásos vinaigrette-mártással

Fejes saláta tojásos vinaigrette-mártással

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés