Fekete-erdő muffin recept

Fekete-erdő muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
betty

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2347

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg cseresznye, vagy meggy
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál csokis tortadara
  • 2 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 0.8 dl étolaj vagy 12,5 dkg puha vaj
  • 2 dl kefír vagy tejföl

A díszítéshez:

  • cseresznye vagy meggy
  • 2 dl tejszín (cukorral habbá verve)
  • tortadara vagy reszelt csoki

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a muffin formákat kizsírozzuk vagy papírformát rakunk bele.

A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóval és a csokidarával elkeverjük. Másik edényben felverjük a tojásokat, és jól kikeverjük a cukorral, olajjal vagy vajjal, kefírrel vagy tejföllel. Hozzákeverjük a lisztes keveréket, jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a gyümölcsöt.

A formákba adagoljuk (legegyszerűbb fagyis kanállal), megsütjük. Díszítjük a tejszínhabbal, gyümölccsel és csokival.


Fekete-erdő muffin recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés