Fekete-erdő torta házilag recept

Fekete-erdő torta házilag
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
16088

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Megpróbáltam az eredeti recept alapján elkészíteni a Fekete-erdő tortát, ezt a tradicionális német tortát.

4 személyre

  • 7 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 5 dkg kakaópor

A töltelékhez:

  • 7.5 dl tejszín
  • 6 dkg porcukor
  • 1 üveg 5 dl-es üveges saját eltevésű feketeerdő meggy (a receptje megtalálható a képes leírásaimban)

A kenéshez:

  • 6 cl cseresznyepálinka
  • 4 cl juharszirup
  • 15 dkg étcsoki
  • porcukor
  • a díszítéshez pirított mandulaforgács (ízlés szerint)

Elkészítés

A Fekete-erdő tortához előző nap süssük meg a csokoládétortát, hogy könnyebben szeletelhessük. Meleg vízfürdőben langyosodásig verjük a tojásokat a cukorral. Vegyük ki a vízből a tálat, és további kb. 8 percig hidegen verjük tovább a krémet. Közben felmelegítjük a vajat. Összekeverjük a lisztet, az étkezési keményítőt és a kakaót, majd a tojásmasszához szitáljuk, keverjük. Végül lassan keverjük bele az olvasztott vajat is.

A masszát a formába töltjük, és 190 fokos-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük 160 fokon, tűpróbáig. Az előző nap elkészített tortát 3 lapba vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. Az első lapot cseresznyepálinka-szirup keverékével csepegtessük meg, kenjük meg vékonyan habbal, azután habzsákból 4 habgyűrűt nyomjunk rá. A közökbe kanál segítségével tegyük a feketeerdő meggyet. (Ami csokiöntettel készült.) Töltsük ki a hézagokat!

Ráillesztjük a második lapot, megkenjük pálinka szirup keverékkel, majd egy réteg tejszínhabbal, végül betakarjuk a harmadik lappal, és azt is megitatjuk. Egyenletesen bevonjuk a tortát és az oldalát tejszínhabbal.

A torta tetejére szórjuk a csokoládéforgácsot, amit reszelő vagy késpenge segítségével elkészíthetünk, majd a szegélyére nyomjunk habrózsákat és rumos meggyel díszítsük. (Szintén saját eltevés.) Jó magam csokis keksszel is díszítettem, mert így még díszesebb lett. Az oldalára mandulát szórunk.


Fekete-erdő torta házilag recepthez kapcsolódó receptek

Fekete-erdő torta házilag

Fekete-erdő torta házilag

Megpróbáltam az eredeti recept alapján elkészíteni a Fekete-erdő tortát, ezt a tradicionális német tortát.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fekete-erdő torta házilag recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. június 28.
Én is kelimeztem,mert nagyon szerettem kézimunkázni,de 13 éve halott Édesanyám munkája örök becsben tartom!
thumb
vajdamarta - 2013. június 27.
Örök darab a kelim, csodásak a színek.. S.hogy mi mindenre volt -van idejük Szüleinknek, és micsoda értékeket hagytak -hagynak maguk után, amiben örökre benne vannak...
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. június 26.
Nagyon köszönöm,a terítőt az Anyukám hímezte már 20 éve megvan,kelim.
thumb
vajdamarta - 2013. június 26.
Gyönyörű, de az is, ami a tányér alatt van...