Fekete-fehér boglyasmetélt túróval, sonkás köntösben recept

Fekete-fehér boglyasmetélt túróval, sonkás köntösben
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
824

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű tésztaétel, amely formába rakásánál a fekete és fehér tészta váltakozik. Ferdén szeleteljük, így a vágásfelület látványa a métereskalácsra ’hajazik’ - igaz, csak 2 színben...

4 személyre

  • 15 dkg fekete széles metélt
  • 15 dkg boglyas metélt
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 teáskanál házi zsír
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg szeletel sonka
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 30 dkg félzsíros túró vagy ricotta
  • 15 dkg reszelt Trappista sajt
  • kevés őrölt bors chili por
  • pár kanál tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

A kétféle tésztát forrásban levő, sós-olajos vízben külön, külön kifőzzük pár perc alatt, majd leszűrjük. A zsírban ropogósra sütjük az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, a pörcöt kivesszük. Amint a tészta langyosra hűlt, kevés szalonnazsírt locsolunk rá és átforgatjuk. Így nem ragad össze.

A sütőt 200 fokra bemelegítjük. A tejföllel elhabarjuk a tojást, a túróhoz adjuk, beleszórjuk a fele reszelt sajtot, sóval, borssal ízesítjük. Felét kétfelé vesszük, a tésztához keverjük. Hosszúkás sütőformát kevés ízes zsírral kikenünk, váltakozva kibéleljük a sonka- és bacon szeletekkel. A forma két szélén lógjon túl. Kb. 3 cm-es rétegenként felváltva függőlegesen belekanalazzuk a kétféle tésztát, villával kicsit egymáshoz nyomkodjuk. A maradék tojásos habarékot rákanalazzuk, a tésztát villával gyengéden megszurkáljuk, hogy közé is csorogjon a tejfölös lé. A kilógó sonka-szalonna széleket a tetejére hajtjuk. Betoljuk a forró sütőbe, 20 perc alatt összesütjük. Sütőlapra fordítjuk a formából, megszórjuk a sajttal, visszatoljuk a sütőbe és 200 fokon kis idő alatt ráolvasztjuk. Kihűtjük, majd ferdén szeleteljük. Érdemes 1 nappal hamarabb elkészíteni, mert melegen szétesik, és nem tudjuk látványosan felvágni. Tálaláskor a szeleteket grillben felmelegítjük, ízlés szerint chili porral megszórt tejfölt kanalazunk a tetejére, körbeszórjuk a pörccel. .

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fotózta: Nyersné Vajda Márta


Fekete-fehér boglyasmetélt túróval, sonkás köntösben recepthez kapcsolódó receptek

Fekete-fehér boglyasmetélt túróval, sonkás köntösben

Fekete-fehér boglyasmetélt túróval, sonkás köntösben

Egyszerű tésztaétel, amely formába rakásánál a fekete és fehér tészta váltakozik. Ferdén szeleteljük, így a vágásfelület látványa a métereskalácsra ’hajazik’ - igaz, csak 2 színben...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fekete-fehér boglyasmetélt túróval, sonkás köntösben recepthez

thumb
Receptvarázs - 2015. december 10. 12345
Kedves Márti! Betettük a hozzávalókat!
thumb
vajdamarta - 2015. december 08. 12345
Kedves Receptvarázs! Az előbb írtam Nektek emailt. Sajnos, megint kihagyta a gép a Hozzávalókat... Köszönöm, ha ismét segítetek a helyére tenni. Vajon mi okozza ezt a hibát???

15 dkg fekete széles metélt 15 dkg boglyas metélt 10 dkg füstölt szalonna teáskanál házi zsír 10-10 dkg szeletel bacon és sonka 1 dl tejföl 2 tojás 30 dkg félzsíros túró vagy ricotta só 15 dkg reszelt Trappista sajt kevés őrölt bors chili por pár kanál tejföl a tálaláshoz