Fekete rózsa recept

Fekete rózsa
3.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Higyed Istvánné

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
13310

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 cs sütőpor

Töltelék

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg cukor
  • 4 db közepes alma
  • 1 db citrom reszelt héja és leve

Krém

  • 8 dl tej
  • 2 cs vanília ízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hat részre osztjuk. Két részből lapot sütünk. Az almákat lereszeljük, összekeverjük a darált mákkal, citrom reszelt héjával, levével, cukorral. Négy részt egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk ezzel a töltelékkel, megkenjük és feltekerjük, mint a piskótatekercset, egymás mellé rakjuk a tepsibe és kisütjük.

Elkészítjük a krémet. Megfőzzük a pudingport a tejbe, kikeverjük a margarint a porcukorral és mikor kihűlt a puding, összekeverjük.

Összeállítás:

Az egyik lapra rákenjük a fele krémet, rárakjuk a mákos tekercseket, majd megkenjük a krém másik felével és rátesszük a második lapot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy átpuhuljon. Másnap a tetejére csokoládémázat teszünk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hat részre osztjuk. Két részből lapot sütünk. Az almákat lereszeljük, összekeverjük a darált mákkal, citrom reszelt héjával, levével, cukorral. Négy részt egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk ezzel a töltelékkel, megkenjük és feltekerjük, mint a piskótatekercset, egymás mellé rakjuk a tepsibe és kisütjük. Elkészítjük a krémet. Megfőzzük a pudingport a tejbe, kikeverjük a margarint a porcukorral és mikor kihűlt a puding, összekeverjük. Összeállítás: Az egyik lapra rákenjük a fele krémet, rárakjuk a mákos tekercseket, majd megkenjük a krém másik felével és rátesszük a második lapot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy átpuhuljon. Másnap a tetejére csokoládémázat teszünk.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fekete rózsa recepthez

Szűcs Éva - 2013. május 20.
-Sajnos a videónak köze nincs a sütemény elkészítési módjához, és a kinézetéhez sem!

-Egyébként ez a süti tényleg világbajnok, ahogy azt "humanitaria" írta!
Aranka albuma - 2011. december 23.
Én is szoktam csinálni,de az enyém egész más .Biztos ,hogy ez is finom .De az ünnep után én is le írom a saját elkészítésem szerintit .De ezt is ki fogom próbálni .
Humanitaria - 2011. március 19.
Én már ettem - az anyósom készítette el. Szerintem világbajnok süti!!!! Isteni!!! Könnyű, finom, különleges.
thumb
ibi1950 - 2011. február 14.
Nagyon érdekes, izgalmas recept. Mindenképp kipróbálásra érdemes. Majd a kóstolás után pontozunk! A videón kicsit pocsékolós recept- nek tűnik, de majd meglátjuk mi hozható ki belőle. Mindenkinek ajánlom, hogy csak kóstolás után pontozzon.