Fekete szedres muffin recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Nagyon finom, omlós sütemény ez a szedres muffin. Érdemes elkészíteni!
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 10 dkg marcipánmassza
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 2 tk Dr. Oetker sütőpor
- 4 ek tej
- 25 dkg szeder
- 4 dkg fenyőmag
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
Elkészítés
A muffinsütőt kibéleljük papírkaszulákkal.
Elkészítés: a robotgépünk táljába kimérjük a vajat, a cukrot, a vaníliát, a tojást, a marcipánmasszát, majd a gép keverőkanalával jól kikeverjük. Kimérjük a lisztet, a sütőport, hozzáöntjük a korábban kikevert masszához, és sima krémmé keverjük kb. 15 perc alatt. Amint elkészült habkártyával kiszedjük, és kanállal kimérjük az előre odakészített, papírral kibélelt muffinformákba. Szederrel kirakjuk a tetejét és megszórjuk a fenyőmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Fekete szedres muffin recepthez kapcsolódó receptek
Fekete szedres muffin
Nagyon finom, omlós sütemény ez a szedres muffin. Érdemes elkészíteni!