Fekete szedres muffin recept

Fekete szedres muffin
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1955

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom, omlós sütemény ez a szedres muffin. Érdemes elkészíteni!

4 személyre

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg marcipánmassza
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 tk Dr. Oetker sütőpor
  • 4 ek tej
  • 25 dkg szeder
  • 4 dkg fenyőmag
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

A muffinsütőt kibéleljük papírkaszulákkal.

Elkészítés: a robotgépünk táljába kimérjük a vajat, a cukrot, a vaníliát, a tojást, a marcipánmasszát, majd a gép keverőkanalával jól kikeverjük. Kimérjük a lisztet, a sütőport, hozzáöntjük a korábban kikevert masszához, és sima krémmé keverjük kb. 15 perc alatt. Amint elkészült habkártyával kiszedjük, és kanállal kimérjük az előre odakészített, papírral kibélelt muffinformákba. Szederrel kirakjuk a tetejét és megszórjuk a fenyőmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk.


Fekete szedres muffin recepthez kapcsolódó receptek

Fekete szedres muffin

Fekete szedres muffin

Nagyon finom, omlós sütemény ez a szedres muffin. Érdemes elkészíteni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés