Fekete szedres torta recept

Fekete szedres torta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nóri

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
540

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Én most csináltam meg először, de nagyon finom lett, ezért is gondoltam, hogy megosztom, mert nem hétköznapi gyümölcsből készült.
10 személyre

  • A piskótához:
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg cukor
  • 8 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg szeder
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 4 dl tejszín
  • 5 g csokoládédara

Elkészítés

Először a piskótát elkészítjük, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét és a sárgáját külön felverjük habosra, a sárgájához hozzáadunk egy csomag vaníliás cukrot, egy csomag sütőport és a lisztet.

Majd megsütjük tortaformában.

A krém: a szedreket pár db kivételével kettévágjuk, majd megfőzzük a vaníliás pudingot, a margarint porcukorral kikeverjük habosra, majd összekeverjük a pudinggal és a szederrel.

A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.

A tejszínhabot keményre felverjük a habfixálóval, majd 1/3 részét félretesszük, ezzel bekenjük a tortánkat, majd a maradt habba pár db szeder levét belefacsarjuk, hogy lilás színű habot kapjunk. Ezt tesszük egy habzsákba, és rózsákat formázunk vele, majd csokidarával és egész szedrekkel díszítjük.


Fekete szedres torta

Fekete szedres torta

Én most csináltam meg először, de nagyon finom lett, ezért is gondoltam, hogy megosztom, mert nem hétköznapi gyümölcsből készült.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés