Fekete tészta kagylóval recept

Fekete tészta kagylóval

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
1662

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bársonyos és előkelő!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg fekete kagyló
  • 1.5 dl bor
  • 1 dl víz
  • 1 db vöröshagyma
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg fekete spagetti

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az alaposan megtisztított és átmosott kagylókat egy serpenyőbe tesszük, aláöntjük a bort és a vizet, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és egy csipet sót.

Ezután hozzáadjuk a vajat, a petrezselymet és az apróra vágott fokhagymát, és fedő alatt, időnként meg-megrázogatva addig főzzük, míg a kagylók héja ki nem nyílik (45 perc).

Ekkor levesszük a tűzről, és kivesszük belőle a kagylókat. (Amelyik nem nyílt ki, azt kidobjuk.)

Közben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, és leszűrjük. Tálaláskor a kagylót a szósszal együtt a tésztára kanalazzuk.


Fekete tészta kagylóval recepthez kapcsolódó receptek

Fekete tészta kagylóval

Fekete tészta kagylóval

Bársonyos és előkelő!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés