Fekete tészta kagylóval recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 65 perc
Megnézték: |
Bársonyos és előkelő!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 kg fekete kagyló
- 1.5 dl bor
- 1 dl víz
- 1 db vöröshagyma
- 6 dkg vaj
- 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg fekete spagetti
- só
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az alaposan megtisztított és átmosott kagylókat egy serpenyőbe tesszük, aláöntjük a bort és a vizet, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és egy csipet sót.
Ezután hozzáadjuk a vajat, a petrezselymet és az apróra vágott fokhagymát, és fedő alatt, időnként meg-megrázogatva addig főzzük, míg a kagylók héja ki nem nyílik (45 perc).
Ekkor levesszük a tűzről, és kivesszük belőle a kagylókat. (Amelyik nem nyílt ki, azt kidobjuk.)
Közben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, és leszűrjük. Tálaláskor a kagylót a szósszal együtt a tésztára kanalazzuk.
Fekete tészta kagylóval recepthez kapcsolódó receptek
Fekete tészta kagylóval
Bársonyos és előkelő!