Feketeerdő szelet recept

Feketeerdő szelet

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
185

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Most hétvégén nagyon kedves vendégeket vártam, erre az alkalomra sütöttem ezt a nagyon finom habos krémes süteményt. Nem most először készítettem, de mivel már akkor is nagy sikere volt, tudtam, hogy nem utoljára lesz az asztalunkon. :) Igazi álom sütemény ... mindenkit levesz a lábáról ez a meggyes desszert. Külön nagy öröm volt számomra, hogy a vendégeimnek is nagyon ízlett, de vigyázat ebből nem elég egy szelet! ;)
8 személyre

  • Tészta hozzávalói:
  • 20 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • fél cs. sütőpor
  • 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 ek. víz
  • kb. 680 g magozott meggy (befőtt)
  • Krém hozzávalói:
  • 2 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • Tetejére:
  • 5 dl habtejszín (hulala vagy cukrászhab)
  • csoki tortadara, vagy reszelt csokoládé
  • Kenéshez:
  • 5 dkg ráma margarin (olvasztott)

Elkészítés

Elkészítés:(tepsi mérte: 20cm x 36cm)

1. Először a krémet készítjük el: A tejbe beletesszük a lisztet, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. Folytonosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű pudingos állaga nem lesz. Félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a rumaromával habosra kikeverjük, majd a már KIHŰLT pudinghoz keverjük és robotgéppel jól összedolgozzuk.

2. Most a tésztát készítjük el: A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A tojássárgáját a 20 dkg cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásfehérjét pedig kemény habbá felverjük. A cukros tojássárgájába beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is belekeverjük.

3. A tészta masszát kétfelé vesszük és az egyik felébe bele keverjük a kakaóport és a vizet (így lesz egy sárga és egy barna színű tészta masszánk).

4. A tepsi alját alufóliával kibéleljük, majd az olvasztott margarint egy kenő ecset segítségével rákenjük. Erre rászórjuk a meggyet és először a barna, majd a sárga színű tészta masszát ráöntjük, simítjuk.

5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).

6. Míg sül a tészta közben a habtejszínt felverjük kemény habbá.

7. Ha megsült és kihűlt a tészta utána egyszerűen csak kifordítjuk a tepsiből és az alufóliát lehúzzuk róla (így ami eddig volt az alja, most az lesz a teteje). Vissza tesszük a tepsibe vagy egy nagy tálcára rátesszük. A tésztára először a krémet egyenletesen rákenjük, majd erre pedig a kemény habbá felvert tejszínt.

8. Végül pedig a tetejét megszórjuk csoki tortadarával.

9. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk.


Feketeerdő szelet

Feketeerdő szelet

Most hétvégén nagyon kedves vendégeket vártam, erre az alkalomra sütöttem ezt a nagyon finom habos krémes süteményt. Nem most először készítettem, de mivel már akkor is nagy sikere volt, tudtam, hogy nem utoljára lesz az asztalunkon. :) Igazi…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés