Feketeerdő szelet recept

Feketeerdő szelet

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
973

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Most hétvégén nagyon kedves vendégeket vártam, erre az alkalomra sütöttem ezt a nagyon finom habos krémes süteményt. Nem most először készítettem, de mivel már akkor is nagy sikere volt, tudtam, hogy nem utoljára lesz az asztalunkon. :) Igazi álom sütemény, mindenkit levesz a lábáról ez a meggyes desszert. Külön nagy öröm volt számomra, hogy a vendégeimnek is nagyon ízlett, de vigyázat ebből nem elég egy szelet! ;)

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál víz
  • 680 g magozott meggy (befőtt)

Krém:

  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (ízlés szerint)

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín (hulala vagy cukrászhab)
  • csoki tortadara vagy reszelt csokoládé

Kenéshez:

  • 5 dkg ráma margarin (olvasztott)

Elkészítés

Tepsi mérete 8 főre számolt adaghoz: 20cm x 36cm.

1. Először a krémet készítjük el. A tejbe beletesszük a lisztet, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. Folytonosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű pudingos állaga nem lesz. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a rumaromával habosra keverjük, majd a már KIHŰLT pudinghoz keverjük és robotgéppel jól összedolgozzuk.

2. Most a tésztát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A tojássárgáját a 20 dkg cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgájába beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is belekeverjük.

3. A tészta masszát kétfelé vesszük és az egyik felébe bele keverjük a kakaóport és a vizet. Így lesz egy sárga és egy barna színű tészta masszánk.

4. A tepsi alját alufóliával kibéleljük, majd az olvasztott margarint egy kenő ecset segítségével rákenjük. Erre rászórjuk a meggyet és először a barna, majd a sárga színű tészta masszát ráöntjük, simítjuk.

5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

6. Míg sül a tészta, a habtejszínt felverjük kemény habbá.

7. Ha megsült és kihűlt a tészta, utána egyszerűen csak kifordítjuk a tepsiből és az alufóliát lehúzzuk róla (így ami eddig volt az alja, most az lesz a teteje). Visszatesszük a tepsibe vagy egy nagy tálcára. A tésztára először a krémet egyenletesen rákenjük, majd erre pedig a kemény habbá felvert tejszínt.

8. Végül pedig a tetejét megszórjuk reszelt csokival vagy csokis tortadarával.

9. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk.


Feketeerdő szelet recepthez kapcsolódó receptek

Feketeerdő szelet

Feketeerdő szelet

Most hétvégén nagyon kedves vendégeket vártam, erre az alkalomra sütöttem ezt a nagyon finom habos krémes süteményt. Nem most először készítettem, de mivel már akkor is nagy sikere volt, tudtam, hogy nem utoljára lesz az asztalunkon. :) Igazi…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Feketeerdő szelet recepthez

simonanci - 2017. június 21.
Ez a recept könnyűnek tűnik ,osztottam és megsütöm
Köszi.