Feketeerdő szelet

Feketeerdő szelet

Most hétvégén nagyon kedves vendégeket vártam, erre az alkalomra sütöttem ezt a nagyon finom habos krémes süteményt. Nem most először készítettem, de mivel már akkor is nagy sikere volt, tudtam, hogy nem utoljára lesz az asztalunkon. :) Igazi álom sütemény, mindenkit levesz a lábáról ez a meggyes desszert. Külön nagy öröm volt számomra, hogy a vendégeimnek is nagyon ízlett, de vigyázat ebből nem elég egy szelet! ;)

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál víz
  • 680 g magozott meggy (befőtt)

Krém:

  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (ízlés szerint)

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín (hulala vagy cukrászhab)
  • csoki tortadara vagy reszelt csokoládé

Kenéshez:

  • 5 dkg ráma margarin (olvasztott)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Tepsi mérete 8 főre számolt adaghoz: 20cm x 36cm.

1. Először a krémet készítjük el. A tejbe beletesszük a lisztet, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. Folytonosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű pudingos állaga nem lesz. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a rumaromával habosra keverjük, majd a már KIHŰLT pudinghoz keverjük és robotgéppel jól összedolgozzuk.

2. Most a tésztát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A tojássárgáját a 20 dkg cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgájába beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is belekeverjük.

3. A tészta masszát kétfelé vesszük és az egyik felébe bele keverjük a kakaóport és a vizet. Így lesz egy sárga és egy barna színű tészta masszánk.

4. A tepsi alját alufóliával kibéleljük, majd az olvasztott margarint egy kenő ecset segítségével rákenjük. Erre rászórjuk a meggyet és először a barna, majd a sárga színű tészta masszát ráöntjük, simítjuk.

5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

6. Míg sül a tészta, a habtejszínt felverjük kemény habbá.

7. Ha megsült és kihűlt a tészta, utána egyszerűen csak kifordítjuk a tepsiből és az alufóliát lehúzzuk róla (így ami eddig volt az alja, most az lesz a teteje). Visszatesszük a tepsibe vagy egy nagy tálcára. A tésztára először a krémet egyenletesen rákenjük, majd erre pedig a kemény habbá felvert tejszínt.

8. Végül pedig a tetejét megszórjuk reszelt csokival vagy csokis tortadarával.

9. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk.