Feketeribizli-zselé recept

Feketeribizli-zselé

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1954

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fekete ribizli a legdrágább gyümölcsök közé tartozik. Sok C-vitamint tartalmaz, jellegzetes, összetéveszthetetlen íze van. Bár a fekete ribizlit inkább nyersen fogyasztják, ez a gyümölcskocsonya biztosan gazdagítja étrendjét.

4 személyre

  • 2 kg ribizli
  • 1 l víz
  • cukor

Elkészítés

A ribizlit gondosan megmossuk, villával vagy esetleg kézzel lehúzzuk a szemeket a száráról. Nagyobb edénybe helyezzük, és a víz kétharmadával lassú tűzön addig főzzük, míg teljesen meg nem puhul.

Ezután tiszta kendőn átszűrjük. Az így kapott gyümölcspépet a maradék vízzel újra főzzük. Ismét kendőn szűrjük át, ez alkalommal viszont mintegy 3-4 órán keresztül hagyjuk csöpögni.

Összeöntjük a két levet, lemérjük, és literenként 1 kg cukrot hozzáadva felforraljuk. Egészen addig főzzük, míg el nem érjük a kocsonyásodási pontot.

Ellenőrizzük, hogy megfelelő állagú-e a zselé - például hideg tányérra cseppentve - ha nem, tovább főzzük.

A kocsonyás masszát forrón üvegekbe töltjük és alaposan lezárjuk.


Feketeribizli-zselé

Feketeribizli-zselé

A fekete ribizli a legdrágább gyümölcsök közé tartozik. Sok C-vitamint tartalmaz, jellegzetes, összetéveszthetetlen íze van. Bár a fekete ribizlit inkább nyersen fogyasztják,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés