Felhő krémes

Felhő krémes

Első krémesem, de nem csalódtam! :) Nagyon finom lett! :) Ajánlom az elkészítését!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál rum
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém:

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vanília pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az egyik lapot kockázzuk fel akkorára, amekkora sütiket szeretnénk majd.

A krémhez a pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és a tejet, főzzük sűrűre. A vajat keverjük habosra a cukrokkal, majd adjuk a kihűlt pudinghoz. A tejszínt verjük kemény habbá.

Tegyük egy tálcára az alsó lapot, kenjük meg a vaníliás krémmel, majd a tejszínhabbal, tegyük a tetejére a felvágott tésztalapokat. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. Szórjuk meg porcukorral.