Felhőszelet

Felhőszelet

Ha szeretnél egy habkönnyű finom sütit, ezt nyugodt szívvel ajánlom! Nem nehéz elkészíteni, és a siker garantált!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg ráma
  • 1 evőkanál méz

A krémhez:

  • 1 liter tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vanília puding
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg ráma
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 0.5 liter Hulala (növényi tejszín)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tészta készítése: A lisztet a rámával elmorzsoljuk, a mézet egy kicsit meglangyosítjuk és a liszthez öntjük. A többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.

Két részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és vajazott tepszi hátulján sütjük. Vigyázat gyorsan sül! Az egyik lapot felkockázzuk .

Krém készítése: A lisztet a pudinggal összekeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a liter tejben megfőzzük. A rámát a por és a vaníliáscukorral kikeverjük, és a kihűlt pudinggal jó habosra kidolgozzuk.

A tésztalapra kenjük a krémet, rá a kemény habbá vert Hulalát, és a tetejére rakosgatjuk a felkockázott tésztát. Tetejét porcukorral meghintjük.