Felhőszelet - koppintva... recept

Felhőszelet  - koppintva...
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2699

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régóta kacérkodtam a No Salty-n felfedezett, nagyon kiadós finomság elkészítésével, ám magam sem gondoltam, hogy rögtön ilyen szépre sikerül:))). A krémben lecsökkentettem az eredeti receptben olvasott tej mennyiségét, nehogy lágy, esetleg folyós legyen. A habhoz én sem használtam fixálót, zselatint, így is szép kemény lett a Hulala tejszíntől, ami különböző kiszerelésben a Tesco áruházakban beszerezhető. Unokáim egyik kedvence lett e krémes-habos finomság.

15 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 0.5 csomag mirelit vajas-leveles tészta (25 dkg)
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj vagy Ráma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 db tojás
  • 1 púpos mokkáskanál szóbabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 5 dl hűtött Hulala tejszín

Elkészítés

A vajas-leveles tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, sütőpapíron a tepsi hátoldalára helyezzük, éles késsel vagy pizza-vágóval felkockázzuk, 220 fokon 5-7 perc alatt levelesre, szép sárgára sütjük.

Az alsó tésztalaphoz valókat gyors mozdulatokkal összeállítjuk. Sütőpapíron, folpack alatt vékonyra kinyújtjuk, lehúzzuk a folpackot, a sütőpapírral együtt a tepsi hátoldalára helyezzük, 200 fokon 5 percig sütjük.

A krémhez 3 dl tejet kikeverünk a tojássárgájákkal és apránként a pudingporral összekevert lisztbe adjuk, hogy ne legyen csomós. A többi tejet felforraljuk, belecsorgatjuk a pudingos masszát. Sűrűsödésig állandóan keverjük, forrpontig hevítjük. Elzárjuk a hőt, beleszórunk 1 vanillincukrot.

Amíg hűl, a maradék porcukrot és 1 vanillincukrot habosra keverjük a margarinnal, majd a kihűlt pudingos krémbe keverjük. (Géppel gyorsabb, könnyebb.) A jól lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.

Az alsó lapra vastagon előbb a pudingos-vaníliás krémet kenjük, majd a kemény Hulala habot. Tetejére igazítjuk a felkockázott vajas-tészta lapokat, porcukorral megszórjuk, pár óráig a hűtőben pihentetjük, amíg az alsó lap megpuhul. Tálaláskor vizes késsel a négyzetek mellett végigvágjuk a krémet az alsó lappal együtt.


Felhőszelet  - koppintva...

Felhőszelet - koppintva...

Régóta kacérkodtam a No Salty-n felfedezett, nagyon kiadós finomság elkészítésével, ám magam sem gondoltam, hogy rögtön ilyen szépre sikerül:))). A krémben…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés