Felhőszelet 2. recept

Felhőszelet 2.
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
3836

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kató Receptvarázsban olvasott Felhő szelet receptjét hasonlítgattam össze az enyémmel. Ennek variációjaként született meg a gyors készítésű vajas leveles lapból a Felhőszelet 2., melyet a Bagolyszem és a Képviselőfánk hamiskásan sütijeim dúsított krémjével töltöttem.

15 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg mirelit vajas-leveles tészta
  • 2 evőkanál porcukor

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 5 dl hideg Hulala tejszín

Elkészítés

A vajas-leveles tésztát félbe vágjuk, mindkét lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, megszórjuk 1-1 evőkanál porcukorral, belenyomkodjuk a sodrófával. Egyiket sütőpapíron a tepsi hátoldalára helyezzük, villával megszurkáljuk, 220 fokon 5-7 perc alatt levelesre, szép sárgára sütjük. A másik lapot is vékonyra, tepsi nagyságúra nyújtjuk, sütőpapíron a tepsi hátoldalára helyezzük, derelye vágóval 6x5 db négyzetre vágjuk, 220 fokon 5-7 perc alatt levelesre, szép sárgára sütjük.

A krémhez 3 dl tejet kikeverünk a tojássárgájákkal és apránként a pudingporral összekevert liszthez adjuk, csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, belecsorgatjuk a lisztes- pudingos-tojásos tejet. Sűrűsödésig állandóan keverjük, forrpontig hevítjük. Elzárjuk a hőt, beleszórunk 1 vanillincukrot, kihűtjük.

Amíg hűl, a maradék porcukrot és 1 vanillincukrot habosra keverünk a margarinnal, majd a kihűlt pudingos krémhez adjuk. (Géppel gyorsabb, könnyebb.) A jól lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük. Nem igényel habfixálót.

Az alsó tésztalapra előbb a pudingos-vaníliás krémet kenjük jó vastagon, majd a kemény Hulala habot. Tetejére igazítjuk a négyzeteket, vaníliás porcukorral megszórjuk, pár óráig a hűtőben pihentetjük. Tálaláskor éles, recés késsel a négyzetek vonalán végigvágjuk a krémet az alsó lappal együtt. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Felhőszelet 2. recepthez kapcsolódó receptek

Felhőszelet 2.

Felhőszelet 2.

Kató Receptvarázsban olvasott Felhő szelet receptjét hasonlítgattam össze az enyémmel. Ennek variációjaként született meg a gyors készítésű vajas leveles lapból…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Felhőszelet 2. recepthez

fidi - 2011. július 17.
Szuper finom!Ezt a receptet is köszönöm!