Feta sajtos-metélőhagymás muffin recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Ez az omlós finomság akkor a legízletesebb, ha frissen és melegen, a sütőből kivéve fogyasztjuk.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 15 dkg liszt
- 3 kiskanál sütőpor
- 0.25 kiskanál só
- 2 db tojás
- 2.4 dl tej
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 7.5 dkg összemorzsolt feta sajt
- 3 evőkanál aprított metélőhagyma
Elkészítés
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, egy másikban pedig a tojást, a tejet és a vajat, majd a két tál tartalmát lazán összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a feta sajtot és a metélőhagymát.
A kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt sütőformákat az elkészült masszával kétharmadig megtöltjük. 200 °C-on 18-22 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha a tészta közepébe szúrt fogpiszkáló már tisztán húzható ki). A kész muffinokat 5 percig a sütőformákban hűlni hagyjuk, mielőtt sütőrácsra helyeznénk őket. Melegen tálaljuk. A maradékot hűtőben tároljuk.
Tápértékadatok:
Adagonként 105 kalória, 4 g zsír (ebből telített zsír 2 g), 43 mg koleszterin, 235 mg nátrium, 13 g szénhidrát, 1 g rost, 4 g fehérje.