Fetás-rukkolás quiche recept

Fetás-rukkolás quiche

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
molnarbela55

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1217

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom és nagyon egyszerű.

2 személyre

  • egy 20 cm-es piteformához:
  • 30 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 15 dkg feta sajt
  • • 1,5 dl főző tejszín
  • • 2 gerezd fokhagyma
  • • 1/2 szál póréhagyma
  • • 2 tojás
  • • vaj
  • • só
  • • bors
  • • szerecsendió
  • • 2 nagy marék rukkola
  • Tegyünk félre néhány rukkolát a díszítéshez.

Elkészítés

A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát, majd villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz tudjon távozni. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, megdinszteljük benne a félkarikára vágott póréhagymát, kicsivel később hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, majd a ruccola felét, ezt már csak épp megfonnyasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a maradék ruccolát is, ennek így intenzívebb íze marad, majd az elmorzsolt fetát is belekeverjük. Ezt a keveréket a tésztára öntjük, elegyengetjük.

A tojásokat felütjük, a tejszínnel villával felverjük, majd egyenletesen a töltelékre locsoljuk.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje kezd pirulni, de belül még teljesen kemény. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve, salátával tálaljuk.


Fetás-rukkolás quiche recepthez kapcsolódó receptek

Fetás-rukkolás quiche

Fetás-rukkolás quiche

Nagyon finom és nagyon egyszerű.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés