Fetás-spenótos pizza recept

Fetás-spenótos pizza
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3625

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Görög - olasz házasság, jól sikerült frigy, ez a görögös pizza

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál 1 evőkanál olívaolaj + a pizzalapokra
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 60 dkg spenót
  • 20 dkg reszelt mozzarella
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db citrom

A tésztához:

  • 2 evőkanál langyos víz
  • 0.25 kiskanál cukor
  • 2 evőkanál szárított élesztő
  • 0.7 dl joghurt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg liszt
  • 0.25 kiskanál só

Elkészítés

A pizzatésztához a cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt (kb. 10 perc). A joghurtot összekeverjük az olajjal.

A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd az élesztős és a joghurtos keveréket, és tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát enyhén belisztezett felületen átgyúrjuk, majd meleg helyen letakarva legalább 1 órán át kelesztjük, míg a duplájára nem dagad. Ekkor két részre osztjuk, és belisztezett felületen kerek pizzalapokat nyújtunk belőle.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A felforrósított olajhoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromhéjat és a megtisztított spenótot, és 2-3 percig pároljuk, míg a spenót kissé össze nem esik.

A pizzalapok tetejét vékonyan megkenjük olajjal, 3 percre a sütőbe tesszük őket, majd kivesszük és megszórjuk a mozzarellával. Rákanalazzuk a spenótot, az apróra vágott fetát és a karikára vágott hagymát, majd 3-4 percre ismét visszatesszük a sütőbe.

A félbevágott citromokat is a sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg enyhén meg nem pirulnak. Tálaláskor a pizza mellé tesszük őket.


Fetás-spenótos pizza recepthez kapcsolódó receptek

Fetás-spenótos pizza

Fetás-spenótos pizza

Görög - olasz házasság, jól sikerült frigy, ez a görögös pizza

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés