Fetával töltött húsgombóc recept

Fetával töltött húsgombóc
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1144

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 2 db tojás
  • 12 dkg fűszeres zsemlemorzsa
  • 5 dkg paprikával töltött olajbogyó
  • 5 dkg fekete olajbogyó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • 50 dkg darált marhahús
  • 50 dkg darált bárányhús
  • 1 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál bors
  • 17 dkg feta sajt

A szószhoz:

  • 4 dl darabolt paradicsom (konzerv)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál szárított oregánó

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 ºC-ra. A tojásokat kissé felverjük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, az apróra vágott olajbogyót, fokhagymát és petrezselymet, valamint a kétféle darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.

A fetát 1 cm-es kockákra vágjuk, és a húsos masszából golyókat formázunk köréjük. A húsgolyókat egy sütőedényben 25 percig sütjük, majd áttesszük egy vastag falú főzőedénybe.

A szószhoz a paradicsomot az összezúzott fokhagymával és az oregánóval puhára főzzük, majd a húsgolyókra öntjük, és fedő alatt, kis lángon 1 órát, nagy lángon 45 percet főzzük. Fogpiszkálókra szúrva azonnal tálaljuk, vagy tálalásig melegen tartjuk.


Fetával töltött húsgombóc recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés