Fiatal hering almával recept

Fiatal hering almával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1173

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az előétel újburgonyával és zöld salátával tálalva főételként is fogyasztható. Kínáljunk hozzá bőségesen innivalót, hiszen a hal úszni kíván.

4 személyre

  • 8 filézett fiatal hering
  • 0.5 l ásványvíz vagy tej
  • 2 nagy savanykás alma
  • 1 kiskanál citromlé
  • 4 db vöröshagyma
  • 2.5 dl tejszín
  • 1.5 dl joghurt
  • 1 nagy csipet cukor
  • néhány szál kapor
  • sötét rozskenyér

Elkészítés

Távolítsuk el a halfiléből a maradék szálkát. Áztassuk tejben vagy ásványvízben két órán keresztül.

Hámozzuk meg az almát, vágjuk ki a magházát, vágjuk gerezdekre, és csöpögtessük rá a citromlevet. A hagymát szeleteljük fel karikákra.

Keverjük össze a tejszínt, a joghurtot és a cukrot. Vegyítsük hozzá az almagerezdeket és a hagymakarikákat. A heringfilét vágjuk széles csíkokra, és azt is tegyük a tejszínes keverékbe.

Mossuk és szárítsuk meg a kaprot. Tépkedjük le róla a kis illatos levélkéket, és díszítsük velük a heringet. Sötét rozskenyeret kínálhatunk hozzá.

Más változat.
Joghurt helyett tegyünk tormát a tejszínes keverékbe.
Göngyöljük fel a fiatal heringeket, és helyezzük mindegyiket egy egy almakarikára (a hagymát ezúttal elhagyhatjuk).
Vörös áfonya- kompóttal és apróra vágott kaporlevéllel díszítsük.

Tipp:

Nagymama tanácsa: Vásárláskor ügyeljünk rá, hogy ne legyen bőr a heringen. Ha mégis saját kezűleg kell eltávolítanunk, egy hegyes és jó éles kést csúsztassunk a bőr alá, azzal könnyebben le tudjuk húzni.


Fiatal hering almával recepthez kapcsolódó receptek

Fiatal hering almával

Fiatal hering almával

Ez az előétel újburgonyával és zöld salátával tálalva főételként is fogyasztható. Kínáljunk hozzá bőségesen innivalót, hiszen a hal úszni kíván.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés