Fiatal hering almával

Fiatal hering almával

Ez az előétel újburgonyával és zöld salátával tálalva főételként is fogyasztható. Kínáljunk hozzá bőségesen innivalót, hiszen a hal úszni kíván.

4 személyre

  • 8 filézett fiatal hering
  • 0.5 l ásványvíz vagy tej
  • 2 nagy savanykás alma
  • 1 kiskanál citromlé
  • 4 db vöröshagyma
  • 2.5 dl tejszín
  • 1.5 dl joghurt
  • 1 nagy csipet cukor
  • néhány szál kapor
  • sötét rozskenyér
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Távolítsuk el a halfiléből a maradék szálkát. Áztassuk tejben vagy ásványvízben két órán keresztül.

Hámozzuk meg az almát, vágjuk ki a magházát, vágjuk gerezdekre, és csöpögtessük rá a citromlevet. A hagymát szeleteljük fel karikákra.

Keverjük össze a tejszínt, a joghurtot és a cukrot. Vegyítsük hozzá az almagerezdeket és a hagymakarikákat. A heringfilét vágjuk széles csíkokra, és azt is tegyük a tejszínes keverékbe.

Mossuk és szárítsuk meg a kaprot. Tépkedjük le róla a kis illatos levélkéket, és díszítsük velük a heringet. Sötét rozskenyeret kínálhatunk hozzá.

Más változat.
Joghurt helyett tegyünk tormát a tejszínes keverékbe.
Göngyöljük fel a fiatal heringeket, és helyezzük mindegyiket egy egy almakarikára (a hagymát ezúttal elhagyhatjuk).
Vörös áfonya- kompóttal és apróra vágott kaporlevéllel díszítsük.