Filézett, sült pulykacomb ananásszal és basmati rizzsel recept

Filézett, sült pulykacomb ananásszal és basmati rizzsel
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2455

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon egyszerű, ízletes, gyors ebéd, vagy vacsora.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg filézett pulykacomb
  • 1 doboz kevésbé cukrozott kör ananász (lehet friss is)
  • 2.5 dl basmati rizs
  • kevés zsiradék

Elkészítés

A megmosott, lecsepegtetett pulykacombot enyhén besózzuk, kevés zsiradékkal kikent sütőedénybe tesszük, pici vizet öntünk alá, és fólia alatt megpuhítjuk. A fóliát eltávolítva, körberakjuk az ananász karikákkal, és közben saját levével locsolgatva, készre sütjük (pirosra).

Közben elkészítjük hozzá a rizst. Átmossuk, leszárítjuk, kevés zsiradékon megfuttatjuk, sót, delikát ételízesítőt, és szárított, vagy friss aprított petrezselymet teszünk rá, és felöntjük szűk fél liter forró vízzel. Fedő alatt puhára pároljuk. Amennyiben még ízletesebb rizst szeretnénk készíteni, használhatunk ízesítésnek húsleves kockát, vagy maradék húslevessel öntjük fel. Kocka használata esetén vigyázzunk a sózással.


Filézett, sült pulykacomb ananásszal és basmati rizzsel recepthez kapcsolódó receptek

Filézett, sült pulykacomb ananásszal és basmati rizzsel

Filézett, sült pulykacomb ananásszal és basmati rizzsel

Nagyon egyszerű, ízletes, gyors ebéd, vagy vacsora.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés