Finom húsmaradék recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Megnézték: |
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg szardella
- 1 db néhány szál friss majoránna
- 3 evőkanál vaj
- 2.5 dl tejföl
- 25 dkg húsmaradék
- só
Elkészítés
A burgonyát mossuk meg, és sós vízben addig főzzük, amíg épp megpuhul, de még nem esik szét (kb. 25 perc). Öntsük le róla a vizet, hagyjuk kihűlni, hámozzuk meg és vágjuk vékony karikákra.
Vágjuk a húsmaradékot vékony csíkokra. Aprítsuk fel a szardellát. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.
Mossuk meg a majoránnát, itassuk le róla a vizet, és tépkedjük le a leveleit. Forrósítsunk fel egy serpenyőben 2 evőkanál vajat, és kevergetve pirítsuk benne közepes lángon a hagymát, a húst és a szardellát. Ízesítsük sóval és majoránnával. Adjuk hozzá a tejföl felét.
Kenjünk ki egy tűzálló tálat a maradék vajjal. Rakjuk le rétegesen a burgonyát és a húskeveréket. A legalsó és a legfelső réteg burgonya legyen. Öntsük rá a maradék tejfölt, és süssük a sütőben 30 percig.
Tipp:
Felső/alsó láng: 200 °C
Gáz: 3-4. fokozat
Nagymama tanácsa
nHa a szardellát túl sósnak találjuk, áztassuk vízbe, mielőtt felhasználnánk. Minél tovább ázik, annál kevésbé lesz sós.