Finom húsmaradék recept

Finom húsmaradék

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Megnézték:
2761

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régebben sok család számára a hús különleges csemege volt. Ezért, ha a vasárnapi sültből megmaradt valami, ízletes ételt varázsoltak belőle.
4 személyre

  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg szardella
  • 1 db néhány szál friss majoránna
  • 3 evőkanál vaj
  • 2.5 dl tejföl
  • 25 dkg húsmaradék

Elkészítés

A burgonyát mossuk meg, és sós vízben addig főzzük, amíg épp megpuhul, de még nem esik szét (kb. 25 perc). Öntsük le róla a vizet, hagyjuk kihűlni, hámozzuk meg és vágjuk vékony karikákra.

Vágjuk a húsmaradékot vékony csíkokra. Aprítsuk fel a szardellát. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

Mossuk meg a majoránnát, itassuk le róla a vizet, és tépkedjük le a leveleit. Forrósítsunk fel egy serpenyőben 2 evőkanál vajat, és kevergetve pirítsuk benne közepes lángon a hagymát, a húst és a szardellát. Ízesítsük sóval és majoránnával. Adjuk hozzá a tejföl felét.

Kenjünk ki egy tűzálló tálat a maradék vajjal. Rakjuk le rétegesen a burgonyát és a húskeveréket. A legalsó és a legfelső réteg burgonya legyen. Öntsük rá a maradék tejfölt, és süssük a sütőben 30 percig.

Tipp:

Felső/alsó láng: 200 °C
Gáz: 3-4. fokozat

Nagymama tanácsa
nHa a szardellát túl sósnak találjuk, áztassuk vízbe, mielőtt felhasználnánk. Minél tovább ázik, annál kevésbé lesz sós.


Finom húsmaradék

Finom húsmaradék

Régebben sok család számára a hús különleges csemege volt. Ezért, ha a vasárnapi sültből megmaradt valami, ízletes ételt varázsoltak belőle.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés