Finom húsmaradék

Finom húsmaradék
Régebben sok család számára a hús különleges csemege volt. Ezért, ha a vasárnapi sültből megmaradt valami, ízletes ételt varázsoltak belőle.
4 személyre

  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg szardella
  • 1 db néhány szál friss majoránna
  • 3 evőkanál vaj
  • 2.5 dl tejföl
  • 25 dkg húsmaradék
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A burgonyát mossuk meg, és sós vízben addig főzzük, amíg épp megpuhul, de még nem esik szét (kb. 25 perc). Öntsük le róla a vizet, hagyjuk kihűlni, hámozzuk meg és vágjuk vékony karikákra.

Vágjuk a húsmaradékot vékony csíkokra. Aprítsuk fel a szardellát. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

Mossuk meg a majoránnát, itassuk le róla a vizet, és tépkedjük le a leveleit. Forrósítsunk fel egy serpenyőben 2 evőkanál vajat, és kevergetve pirítsuk benne közepes lángon a hagymát, a húst és a szardellát. Ízesítsük sóval és majoránnával. Adjuk hozzá a tejföl felét.

Kenjünk ki egy tűzálló tálat a maradék vajjal. Rakjuk le rétegesen a burgonyát és a húskeveréket. A legalsó és a legfelső réteg burgonya legyen. Öntsük rá a maradék tejfölt, és süssük a sütőben 30 percig.