Finomfőzelék recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Ha a hozzávalók frissek, még finomabb lesz a megunhatatlan finomfőzelék.
- 1 evőkanál vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 50 dkg zöldborsó
- 1 dl hús- vagy zöldségalaplé
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejszín
- 0.5 dl tej (tetszőleges)
- só, bors
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát vajban üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk az apró kockákra vágott répát és a zöldborsót, és addig pároljuk, míg a répa félig meg nem puhul. Ezután felöntjük az alaplével, és a zöldségeket puhára főzzük.
Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztből és tejszínből készített habarást, és pár percig együtt főzzük. Ha túl sűrű, tejjel hígítjuk, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Finomfőzelék recepthez kapcsolódó receptek
Finomfőzelék
Ha a hozzávalók frissek, még finomabb lesz a megunhatatlan finomfőzelék.
Hozzászólások a(z) Finomfőzelék recepthez
Melindak - 2010. február 02.