Finomfőzelék

Finomfőzelék

Ha a hozzávalók frissek, még finomabb lesz a megunhatatlan finomfőzelék.

2 személyre

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 dl hús- vagy zöldségalaplé
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 0.5 dl tej (tetszőleges)
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát vajban üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk az apró kockákra vágott répát és a zöldborsót, és addig pároljuk, míg a répa félig meg nem puhul. Ezután felöntjük az alaplével, és a zöldségeket puhára főzzük.

Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztből és tejszínből készített habarást, és pár percig együtt főzzük. Ha túl sűrű, tejjel hígítjuk, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.