Florentine (Olaszország) recept

Florentine (Olaszország)
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

37 perc

Megnézték:
1815

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha kisült már, ide vele!

6 személyre

  • 30 dkg szeletelt mandula
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db narancs lereszelt héja
  • 0.5 kiskanál só
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 10 dkg félédes csokoládé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlapot.

A mandulát ledaráljuk, és összekeverjük a narancshéjjal, a liszttel és a sóval.

A cukrot, a tejszínt, a kukoricaszirupot és a vajat közepes lángon, kevergetés mellett addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.

Még egy percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és beletesszük a vaníliakivonatot. Beleöntjük a mandulás keverékbe, és jól összekeverjük. Félretesszük, és addig várunk, míg annyira ki nem hűl, hogy kézzel könnyedén formázhatjuk.

A tésztából kiskanállal (8 cm-es sütikhez) vagy evőkanállal (15 cm-es sütikhez) golyókat formálunk, és kb. 8 cm-re egymástól a sütőlapra tesszük őket.

A sütiket 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A csokival a sütiket szendvicsként összeragaszthatjuk, vagy díszítésként a tetejükre csorgathatjuk. Szobahőmérsékleten pihentetjük, míg a csokoládé meg nem dermed.


Florentine (Olaszország)

Florentine (Olaszország)

Ha kisült már, ide vele!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés