Florentine (Olaszország) recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 37 perc
Megnézték: |
Ha kisült már, ide vele!
- 30 dkg szeletelt mandula
- 3 evőkanál liszt
- 1 db narancs lereszelt héja
- 0.5 kiskanál só
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál tejszín
- 2 evőkanál vaj
- 0.5 kiskanál vaníliakivonat
- 10 dkg félédes csokoládé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlapot.
A mandulát ledaráljuk, és összekeverjük a narancshéjjal, a liszttel és a sóval.
A cukrot, a tejszínt, a kukoricaszirupot és a vajat közepes lángon, kevergetés mellett addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.
Még egy percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és beletesszük a vaníliakivonatot. Beleöntjük a mandulás keverékbe, és jól összekeverjük. Félretesszük, és addig várunk, míg annyira ki nem hűl, hogy kézzel könnyedén formázhatjuk.
A tésztából kiskanállal (8 cm-es sütikhez) vagy evőkanállal (15 cm-es sütikhez) golyókat formálunk, és kb. 8 cm-re egymástól a sütőlapra tesszük őket.
A sütiket 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A csokival a sütiket szendvicsként összeragaszthatjuk, vagy díszítésként a tetejükre csorgathatjuk. Szobahőmérsékleten pihentetjük, míg a csokoládé meg nem dermed.