Fodros leves recept

Fodros leves
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
3439

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Édesanyám sokszor készítette a lebbencs- vagy tarhonyaleves mintájára. Kissé csípősen szeretjük.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 10 dkg fodros kocka tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 1 teáskanál gulyáskrém (csípős)
  • 1 teáskanál pirosarany
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 teáskanál vegeta

Elkészítés

Az olajon rózsaszínűre pirítjuk a fodroskát, hozzáreszeljük a hagymát, együtt pirítjuk a vékony karikára szelt burgonyával, cikkekre vágott paradicsommal, karikázott pirospaprikával. Ízesítjük a gulyáskrémmel, pirosarannyal, a zellerzölddel, amit a leves elkészülte után kivehetünk, ha valaki nem kedveli.

Beletesszük a vegetát, esetleg sót. Állandó keverés mellett tovább pároljuk, majd felöntjük 1.5 l forró vízzel. Lefedve, kis lángon még 5 percig főzzük. Levesszük a hőről, jócskán megszórjuk apróra vágott, friss petrezselyemmel. Utánaízesítjük, ha szükséges.


Fodros leves

Fodros leves

Édesanyám sokszor készítette a lebbencs- vagy tarhonyaleves mintájára. Kissé csípősen szeretjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés